Finissage tentoonstelling One Steinway Place – 9 nov

One Steinway Place

Op 9 november vindt in de Temporary art space – NDSM terrein de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling van fotograaf Christopher Payne -One Steinway Place- plaats. DIJKWIJN is erbij en van 17:00h tot 19:00h is iedereen welkom!

De oplettenden onder ons zien dat Nieuw Dakota op dezelfde dag om 16:00h met DIJKWIJN het Food Chain Project opent. En laat de Temporary Art Space nu naast Nieuw Dakota zitten ;) De gebouwen hebben zelfs een tussendeur… DIJKWIJN all over the place dus!

De Amerikaanse fotograaf Christopher Payne specialiseert zich in het vastleggen van Amerika’s verdwijnende architectuur en industriële wereld. In zijn fotoserie ‘One Steinway Place’ geeft Payne het publiek een uniek kijkje in de keuken van de Steinway & Sons fabriek in Queens, New York, waar een team van zeer getalenteerde ambachtslieden een van ‘s werelds meest prachtige instrumenten creëert: de Steinway vleugel. Payne legt de choreografie vast van de productie en het assembleren, inspecteert het gereedschap dat nooit zichtbaar wordt buiten de fabriek en vertelt op deze manier een verhaal over de gecompliceerdheid, precisie en zorg die nog maar heel erg zeldzaam is in de Amerikaanse werkplaats. Deze tentoonstelling is de laatste in een reeks van drie, die de talentvolle curator Gili Crouwel dit jaar organiseert.

Om 17:30h start een jazzconcert van het Olaf Zwetsloot Quartet, dat prachtige nummers speelt uit ‘The American Songbook’. Bol Piano’s levert speciaal voor deze gelegenheid een echte Steinway & Sons vleugel.

Dus blok zondag a.s. van 16:00h tot 19:00h je agenda voor een feestelijke opening van het Food Chain Project in Nieuw Dakota en aansluitend de feestelijke afsluiting van One Steinway Place in de Temporary art space. Proost!

Geef een antwoord