Nieuw Dakota organiseert Kunstveiling met DIJKWIJN

kunstwaard 1812

Benefietveiling Kunstwaard – 18 december 18:00h

Nieuw Dakota brengt plezier en passie voor het verzamelen van kunst onder de aandacht. Op 18 december veilt Nieuw Dakota kunstwerken uit de collecties van kunstverzamelaars die toe zijn aan een nieuwe eigenaar. Hangt het werk straks bij jou aan de muur? Veilingmeester Alexander Mayhew veilt ruim 25 werken met startprijzen tussen de 50 en 10.000 euro.

De foto’s, schilderijen, sculpturen en installaties van de Kunstwaard veiling zijn afkomstig van mensen met een passie voor de kunst van het verzamelen en voor Nieuw Dakota. Onder de hamer komt werk van onder andere MariaMaria, Ton Zwerver, Ruudt  Peters, David Lindberg, Maarten van Schaik en Irina Birger.

De werken worden geveild onder leiding van Alexander Mayhew, kunstcriticus en curator. Hij schrijft regelmatig voor tijdschriften als Metropolis M en Tubelight en is hoofdredacteur van het nieuwe internationale tijdschrift You Are Cordially Invited.

Een deel van de opbrengst van de veiling zet Nieuw Dakota in voor de realisatie van een langgekoesterde wens: een make-over van de achtertuin van Nieuw Dakota naar een ontwerp van kunstenaar Maze de Boer. De opbrengst is ook voor een programma met interactieve activiteiten over het verzamelen van kunst in 2015.

De veiling Kunstwaard is een gelegenheid om een kunstcadeau voor de feestdagen te kopen, verzamelaars te ontmoeten en 2014 feestelijk uit te luiden. Iedereen is welkom, of je nu nieuwsgierig bent naar kunst, Nieuw Dakota, verzamelen of veilingen.

Geef een antwoord