NIEUW!! Onze Italiaanse selectie is uitgebreid!

Ft-Nieuwe-italiaanse-selectie

Onze Italiaanse selectie is uitgebreid met zes prachtige voornamelijk biologische witte wijnen uit vijf aansprekende regio’s.

De vakantieperiode loopt weer ten einde. Velen van jullie zullen genoten hebben van al het moois wat Europa te bieden heeft. Ook wij hebben bepaald niet stil gezeten deze zomer. Wij hebben Italië afgespeurd naar ontbrekende wijnen in ons aanbod, want Italië heeft nog zo veel moois te bieden! En uiteraard zijn onze nieuwe wijnen weer afkomstig van eerlijke wijnmakers en voornamelijk van biologische oorsprong.

Wij introduceren met gepaste trots onze nieuwelingen:

Pinot Bianco Alto Adige – Pinot Bianco uit de Alto Adige van Cantina Bolzano
Deze prachtige wijn komt uit het Noord-oosten van Italië, tegen de Oostenrijkse grens. Wij mogen kiezen of we Duits of Italiaans met de wijnmakers praten. Dat resulteert vaak in een mengelmoes van de twee talen, hier en daar nog aangevuld met wat Engels… Deze Pinot Bianco blinkt uit en haar frisheid. De wijn is zuiver en schoon met veel fris en zoet wit fruit. De wijn is breed inzetbaar bij witvis, gevogelte en blank vlees, maar een echte aanrader is deze wijn bij sushi en sashimi. Echt verrukkelijk!

Boira – Biologische Pinot Grigio uit Veneto van Cantina Volpi
De betaalbare Pinot Grigio in de supermarkt is in de regel hoog in zuur en erg appelig. Voor iedere wijnmaker is dit nu eenmaal de te overwinnen uitdaging van deze eigenwijze druif. Maar een goedgemaakte Pinot Grigio is niet te versmaden. Wij zijn daarom trots dat wij deze geweldige wijn hebben gevonden, die ook nog eens biologisch geproduceerd is! De Boira is boterzacht, vol fris fruit, milde zuren en een zoet kruidige afdronk. Breed inzetbaar en een heerlijke aperitief wijn. Een volmaakte Pinot Grigio!

Vermentino di Sardegna – Biologische Vermentino uit Sardinië van Azienda Agricola Olianas
De Vermentino druif hoort tot de oorspronkelijke Italiaanse druiven en is voornamelijk te vinden aan de kusten in Zuid-Italië. Frisheid en lichte anijs domineren de smaak. De wijngaarden van wijnmaker Olianas liggen wat meer in het binnenland, waardoor deze wijn wat minder ziltig is dan sommige andere Vermentino’s. Deze wijn zit vol krachtige aroma’s en complexiteit. Geweldig bij wat ziltige vis zoals sardine en ansjovis!

Fiano Porco Nero IGP – Biologische Fiano uit Campanië van Azienda Agricola San Salvatore
Campanië ligt in het zuiden van Italië rondom de stad Napels. Deze streek en de Fiano druif worden beschouwd als de bakermat van de Italiaanse wijn. Het gebied heeft een vulkanische bodem en is beplant met inheemse druivensoorten. De Fiano werd al ten tijde van de Romeinse oudheid in deze streek geplant en maakt tot op de dag van vandaag een vast onderdeel uit van de beste en meest aansprekende wijnen van Italië. De Fiano is van een dermate hoge kwaliteit dat ze wel meer dan 10 jaar opgelegd kan worden! Geniet van een volle en kruidige smaak, bloemigheid en vooral rokerigheid door de vulkanische grond. Heerlijk bij kruidige en gegrilde gerechten en zoals de Italiaanse traditie voorschrijft: bij pizza bianca!

Verdicchio Castelli di Jesi Classico – Verdicchio uit de Marche van Fattoria di Laila Libenzi
Verdicchio betekent een beetje groenig. Precies de kleur van de jonge verdicchio: bleekgeel met een groene gloed. Deze wijn wordt al meer dan 50 jaar in het midden van Italië aan de oostkust verantwoord geproduceerd. De wijn heeft een intens aroma, een droge, licht ziltige smaak en een prettig bittertje in de afdronk. Perfect bij kruidige witvis, blank vlees of gevogelte. Denk ook aan wild als konijn met salie of een piepkuiken met tijm.

Prosecco Casa di Malia – Biologische Prosecco uit de Veneto van Casa Vinicola Botter
Uit de Veneto namen wij ook een fantastische biologische Prosecco mee van befaamd wijnmaker Luca Botter. Een mooie droge en frisse mousserende wijn met lichte toetsen van geel fruit en citrus. Uiteraard de mooiste opening van iedere feestelijke aangelegenheid! Maar wij raden aan om deze wijn ook eens “zonder feestelijke aanleiding” te proberen, vergezeld door olijven, zongedroogde tomaat of zomerfruit. Niet te versmaden!

We zouden kunnen roepen: “Wees er snel bij, want OP=OP”. Maar dat zou een grove leugen zijn, want we hebben genoeg! Maar we roepen graag:

Wees er snel bij, want deze voortreffelijke wijnen wil je gewoonweg niet missen!!

DIRECT BESTELLEN

Geef een antwoord